IOM colleagues at Sziget Festival / IOM a Szigeten


Tuesday, August 14, 2018

 

IOM Budapest Colleagues were present at the Sziget Festival's NGO Island in order to promoted the Be aware! campaign. Colleagues greeted visitors with questionnaires, statistics, trends and conversations about trafficking in human beings. Many foreign visitors were stunned, that their country is a destination country for many Hungarians affected by trafficking. While Hungarian visitors of the festival were suprised by the scale of the phenomenon and stated, that it would be important to hear more about the topic on several different channels for communication. Thank you for the valuable conversations!

The Be aware! campaign is co-financed by the Internal Security Fund of the European Union.

 

   

 

Az IOM Budapest munkatársai jelen voltak a 2018-as Sziget Fesztivál Civil Szigetén, hogy a Ne hagyd! kampányt népszerűsítsék. A kollégák emberkereskedelemmel kapcsolatos kérdőívekkel, érdekes statisztikákkal, trendekkel, beszégetésekkel várták az odalátogatókat. Nagyon sok külföldi érdeklődőt megdöbbentett, hogy az ő országa is célállomása a magyar áldozatok kizsákmányolásának. A Sziget magyar látogatói pedig rácsodálkoztak a probléma nagyságrendjére és kiemelték, hogy mennyire fontos lenne a témáról többet tudni és hallani a különféle kommunikációs csatornákon. Köszönjük mindenkinek az értékes beszélgetéseket! Ha Te is szeretnél többet megtudni a témáról vagy az IOM és az ORFK kampányáról, akkor látogass el weboldalunkra vagy Facebook oldalunkra.

 

A kampány az IOM „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” tárgyú figyelemfelhívó projektje keretében valósul meg, amelyet az EU Belső Biztonsági Alap és Magyarország Belügyminisztériuma finanszíroz.