Ne hagyd!

 

A Ne hagyd! a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) az Országos Rendőr-főkapitánysággal partnerségben megvalósuló projektje az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében. A projekt átfogó célja, hogy hozzájáruljon az emberkereskedelem elleni küzdelemhez azáltal, hogy a kizsákmányolás jelenségéről és az áldozattá válás megelőzését illetően társadalmi tudatosság növelő kampányokat indít.

A projekt közvetlen célkitűzésként szeretné elérni:

1. A magyar társadalom megnövekedett tudatosságról tesz tanúbizonyságot a kizsákmányolás és az emberkereskedelem jelenségeivel kapcsolatosan;

2. a legsérülékenyebb csoportokba tartozók hatékony eszközökkel rendelkeznek, hogy saját áldozattá válásuk ellen tevékenyen fel tudjanak lépni.

Az 1. közvetlen célkitűzés elérése érdekében kutatást valósítunk meg a társadalmi tudatosság és az online tudatosság felmérésére, amely eredményeit egy tanulmányban disszemináljuk és felhasználjuk a kommunikációs tervek kidolgozásához, kampányok megtervezéséhez és az információs anyagok összeállításakor. Az informáltság és tudatosság javítása érdekében online és offline elemeket tartalmazó tájékoztatási kampányokat indítunk. Az egyik kampány a szexuális célú kizsákmányolásra koncentrál, míg a másik a munka célú kizsákmányolásra. A 2. közvetlen célkitűzés elérése érdekében az 1. célkitűzésnél említett kampányelemeket fogjuk a legsérülékenyebb csoportok számára finomítani, szűkíteni és a célzott marketing eszközökkel és médiaeléréssel közvetlenül eljuttatni hozzájuk az üzeneteket. Ezt fogják kiegészíteni a földrajzilag leginkább veszélyeztetett helyszínekre való kitelepülések, összesen 5 db ilyen rendezvénnyel számolva. Ezeknek az elsődleges célja, hogy közvetlenül is megszólítsuk a legsérülékenyebb csoportokba tartozókat.

A legfrissebb információkért a kampányról látogasd meg a Ne hagyd! weboldalát és Facebook oldalát! A kampányvideókat a YouTube csatornánkon érheted el. 

A Galéria itt érhető el. 

Hírek:

Április 21: Az országos rendőrnapon az IOM Budapest munkatársai is jelen lesznek, hogy felhívják a figyelmet az emberekeskedelem jelenségére. Gyere el és tudj meg Te is többet a kiszákmányolás jelenségéről! Helyszín: Városliget, Budapest

Április 3: Elindult az Ne hagyd! a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) az Országos Rendőr-főkapitánysággal partnerségben megvalósuló projektje az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében. A projekt átfogó célja, hogy hozzájáruljon az emberkereskedelem elleni küzdelemhez azáltal, hogy a kizsákmányolás jelenségéről és az áldozattá válás megelőzését illetően társadalmi tudatosság növelő kampányokat indít. Bővebb információt a kampány Youtube csatornáján, Facebook és weboldalán találhatnak.

Március 16: A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája plakátversenyt hirdet középiskolás diákoknak a kizsákmányolás témakörében. Mivel magyar nők és férfiak egyaránt áldozatai a munka célú és szexuális célú kizsákmányolásnak Magyarországon és külföldön is, a projekt és a plakátverseny célja a magyar társadalom figyelmének felkeltése, tudatosság növelése és ezáltal az áldozattá válás megelőzése. Jelentkezési határidő: április 25. Bővebb információ az alábbi linken: http://iom.hu/plakatverseny

 

Az oldal az IOM „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” tárgyú projektje keretében készült, amelyet az EU Belső Biztonsági Alap és Magyarország Belügyminisztériuma finanszíroz.

Az emberkereskedelemmel kapcsolatos online tudatosságról szóló jelentés letölthető innen: 

Kommunikációs terv - szexuális célú kizsákmányolás:

Kommunikációs terv - munkacélú kizsákmányolás: